Hulp voor Marktplaats > Prijs bepalen

Een te hoge prijs schrikt bieders af, bij een te lage prijs kan men denken dat er wat mee aan de hand is.
Om een goede prijs te bepalen kunt u op Marktplaats zoeken naar vergelijkbare producten, door opUitgebreid  zoeken te klikken komt u in het gedeelte waar u op trefwoord kan zoeken.

Bekijk de prijzen die voor vergelijkbare artikelen gevraagd worden, en let daarbij op wat er reeds op geboden is en hoe vaak de advertentie is bekeken. Helaas kan je bij Marktplaats niet zoeken naar reeds verkochte artikelen, maar waarom zouden we geen gebruik maken van die optie in Ebay.

Bij Ebay kunt u dat op een goede manier doen door naar de pagina Slim zoeken”te gaan, (deze link kunt u vinden recht bovenaan onder de “zoek” knop op de homepagina van Ebay.nl).

Vul 1 of 2 woorden in die betrekking hebben op uw product en vink het hokje “alleen voltooide aanbiedingen” aan. Klik dan op zoeken. Nu krijgt u een lijst met vergelijkbare reeds aangeboden producten.

Verkochte producten zullen in het GROEN verschijnen en niet verkochte producten zullen in het ROOD verschijnen. Gebruik deze informatie voor het bepalen wat de beste prijs is voor uw product.

Probeer door een groot aantal pagina’s heen te gaan om een zo goed mogelijke prijs te kunnen bepalen. Uiteraard kunt u ook de gewone zoekmachines gebruiken zoals Googleom vergelijkbare producten te vinden in webwinkels.

Uiteraard is kelkoo bijzonder handig om prijzen te vergelijken.


Google
Probeer door een groot aantal pagina’s heen te gaan om een zo goed mogelijke prijs te kunnen bepalen.Bekijk de prijzen die voor vergelijkbare artikelen gevraagd worden, en let daarbij op wat er reeds op geboden is en hoe vaak de advertentie is bekeken.www.veilinghelp.nl© • websdesign: www.cobuz.nu